KiemeltPCSzoftver

Legjobb ingyenes videóvágó programok 2021-ben

Nem kell minden videóhoz profi és megfizethetetlen vágóprogram, hogy nagyszerű legyen. Csodálatos videókat lehet létrehozni akár egy ingyenes videoszerkesztő szoftverek segítségével is. Itt van pár, melyeket szerintünk mindenképp érdemes kirpróbálni.

DaVinci Resolve
A programmal magas szintű professzionális videószerkesztés lehetséges. Az ingyenes formában csak a 3D videószerkesztést, és bizonyos effektusokat vesztesz el. A HD minőségű videószerkesztés több hang- és videósáv effektus lehetőségét biztosítja, sok támogatott formátum mellett. A kezelőfelület viszonylag bonyolultabb, több időt igényel a megtanulása.

Shortcut
Kisebb magánprojektekhez javasoljuk a Shortcut ingyenes alkalmazást. Megbirkózik a modern kodekekkel és HD anyagokkal, szerkesztési lehetőségeket kínál több sávval, egyszerű átmenetekkel és effektusokkal. Hátránya, hogy nem rendelkezik beépített képernyő felvevővel.

VSDC Free Video Editor
Egy teljeskörű videószerkesztő szoftver, amely funkcióival minden bizonnyal a fizetős programokkal is felveheti a versenyt. A szoftver szinte bármilyen formátummal képes megbirkózni, és szinte mindent kínál, amire csak várhatsz egy videószerkesztő szoftverektől, az egyszerű szerkesztési folyamatoktól a bonyolult képjavításokig. Sajnos az ingyenes verziónak a használata elég korlátozott.

Lightsworks
A Lightworks-ról elmondható, hogy hollywoodi tapasztalattal is rendelkezik. Ennek a programnak köszönhető néhány nagy sikerű film vágása, mint például a Shutter Island, a Pulp Fiction vagy a Mission Impossible. A szoftver pro verzióban is elérhető, amely több mint 300 euróba kerül. Az ingyenes verzió azonban a professzionális videószerkesztéshez szükséges összes funkciót kínálja. Előnyei, hogy sok formátum importálható és nagyszerű valós idejű hatások is elérhetőek

SimpleVideoCutter
A felhasználóbarát SimpleVideoCutter program könnyen és gyorsan segít az egyszerű videószerkesztési feladatokban. A tiszta kezelőfelületnek köszönhetően azonnal eligazodsz, és előzetes tudás nélkül is azonnal elkezdheted a videó szerkesztést. A SimpleVideoCutter akkor megfelelő Különösképp, ha az egyes jeleneteket egy nagy videókollekcióból szeretnéd kivágni, és külön el szeretnéd menteni.

Windows Movie Maker
Könnyű használatával és a tiszta felhasználói felületével a Windows Movie Maker kiemelkedő, ezért a felhasználók nagy kedvence. Az eszközt azonban évek óta nem fejlesztették tovább, és a felbontások, a formátumok és a támogatott platformok tekintetében már nem teljesen naprakész. Szerencsére még a Windows 10-zel kompatibilis.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb