HuaweiKiemelt

Huawei FreeBuds Pro – A tökéletes TWS fülhallgató?

A Huawei az elmúlt évtized egyik legfontosabb technológiai újítója volt, egyértelműen forradalmasította az okostelefon-iparágat, és mind az Apple, mind a Samsung számára kihívást hozott. Mostanában már azonban nem csak az okostelefonok piacán hódít, és az úgynevezett 1+8+N stratégiájának köszönhetően már például a hordozható okos eszközök terén is nagyot alkotott. A Huawei Free Buds Pro, amit a gyártó nemrég tett elérhetővé talán az egyik legjobb jelenleg elérhető TWS fülhallgató, és mi is beneveztünk egyre.

A Huawei FreeBuds Pro, a korábbi Huawei fülesektől enyhén eltérő megjelenéssel bír és az ezüst színű változata, amit mi is választottunk, nagyon elegáns küllemet ad az eszköznek. A Huawei ezúttal egy szögletesebb megközelítést választott, de ez a tokra nem vonatkozik. A füleshez kapunk háromféle szilikon füldugót, melyek közül szinte biztos, hogy találunk számunkra megfelelőt. Könnyen illeszkedik a fülbe, és egyáltalán nem okoz kényelmetlenséget, hosszútávú használat után sem. Ez részben a 6,1 grammos súlyának is köszönhető

A tok tökéletesen illeszkedik kezünkbe, és hamar átveszi testünk hőjét. Érezhető rajta szinte azonnal, hogy a gyártó minőségi alapanyagokat használt és talán nem is kell annyira rettegnünk egy-egy leejtéstől. Maga a tok egy 580 mAh-s akkumulátort kapott, a fülesek pedig egyenként 55 mAh-s akksival rendelkeznek. A tokot tölthetjük USB-C-n keresztül, és persze támogatja a vezeték nélküli töltést, amit akár okostelefonuntól is megkaphat a fordított töltésnek köszönhetően.

A FreeBuds Pro üzemidejére egyáltalán nem lehet panaszunk. Az aktív zajszűrés használatával valóban kihozható belőle akár 4 óra is, anélkül pedig sokkal tovább bírja, akár 6-8 óráig is.

Hangminőségben szintúgy élen jár a TWS fülhallgatók piacán, és az erőteljes basszus remek élményt nyújt. Természetesen azért egy fejhallgató tud többet adni, de egy vezeték nélküli fülhallgatóhoz képest nagyon meggyőző tud lenni. És persze, a zene azonnal leáll, amint kivettük fülünkből a Bud-okat. Próbálgattuk sokféle zenei műfajjal, és egyiknél sem tapasztaltunk bármilyen problémát. Hívásokra is igaz ez, és az ANC-nek köszönhetően zavartalanul beszélhetünk még egy igazán zajos környezetben is. Páran panaszkodtak, hogy kicsit halk hívás közben, de 3 hét használat után ezt mi egyáltalán nem tapasztaltuk.

És, ha már ANC, akkor beszéljünk a Huawei FreeBuds Pro talán legerősebb funkciójáról, az intelligens zajcsökkentéséről. Az eszköz annyira okosan tud alkalmazkodni bármilyen környezethez, hogy szinte teljesen ki tudjuk zárni a külső zajokat és zavartalanul élvezhetünk akár egy jó mobiljátékot, Netflix-et vagy bármi mást. Bár manapság az ember nem sokat utazgat, néha azért otthon is jól jöhet egy kis nyugalom.

A Huawei AI Life applikációnak köszönhetően teljesen testre szabhatjuk a fülhallgatót, de azt tudni kell, hogy ez sajnos iOS eszközökön nem érhető el. Az applikáción keresztül konfigurálhatjuk a zajcsökkentést és nyomon követhetjük a FreeBuds Pro-nkat

Ami még nagyon imponált nekünk, az a két eszközzel történő egyidejű csatlakozás lehetősége volt. Ez egy igen hasznos funkció, ha például filmet nézünk laptopon, és hívást szeretnénk indítani okostelefonunkról.

Összességében, a Huawei Freebuds Pro talán a legjobb ANC-vel ellátott TWS fülhallgató jelenleg a piacon, de a viszonylag magas ár sokakat elrettenthet. A Huawei AI Life alkalmazás nem érhető el iOS-en, vagyis az Apple-felhasználóknak nem feltétlenül a legjobb választás. Viszont, amennyiben hajlandó vagy kicsit többet költeni egy fülhallgatóra, akkor csak ajánlani tudjuk a Huawei csúcskategóriás termékét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb