AionGuideHírekMMORPG

Aion Classic – Hogyan játszunk a koreai szerveren?

Elindult Koreában az Aion Classic, amivel – ahogy az lenni szokott – csak koreaiak játszhatnának. Nos természetesen ez most sincs így, bár egyelőre vannak buktatók, amiket be kell vállalnunk.

Akkor vágjunk bele! Több dologra is szükségünk lesz ahhoz, hogy játszhassunk a koreai szerveren. Kezdésnek nem árt, ha van egy account a birtokunkban, aztán a játékot is le kell szedni valahonnan és egy ping csökkentő alkalmazás sem árt a VPN mellett, hogy azért valamennyire élvezhető is legyen a játék. Mielőtt bárki bármibe is belekezdene, olvassa el a cikket, majd mérlegeljen.

1. Az account

Ha csak valaki nem rendelkezik koreai telefonszámmal, vagy bankkártyaszámmal, vagy esetleg egy koreai ismerőssel, akkor bizony nincs más választása, mint vásárolni az interneten egy Aion Classic account-ot. Ezt több, az interneten fellelhető, kifejezetten erre szakosodott oldalon megteheti. Ilyen például a NewGameWay oldala. Itt valamivel több, mint 9 dollárért cserébe bárki vásárolhat egy hitelesített Aion Classic account-ot.

Aion

2. Ping csökkentő/VPN

Ami a VPN kérdést illeti, talál a legkézenfekvőbb megoldás a mostanában igen népszerű ExitLag lehet, de számos egyéb hasonló program is fellelhető az interneten. Aki beéri egyszerű VPN-el, annak ajánlani tudom a SoftEther VPN Client Manager-t, ami nem mellékesen ingyenes is.

3. NCLauncher

A játék feltelepítéséhez szükségünk lesz az NCLauncher-re. Ezt ezen a linken érhetjük el. Az alábbi képen látható bekeretezett gombra kattintva tölthetjük le az NCLauncher-t az oldalon. (megjegyzés: fontos, hogy a VPN már fusson, amikor feltelepíted és elindítod az NCLauncher-t.)

A launcher a feltelepítés után el is indul majd és befrissíti magát. Ha itt bárki problémába ütközne, annak ajánlom figyelmébe a szintén a fenti oldalon található ‘Driver update‘ részt, amit némi lefele görgetéssel lehet megpillantani. Itt megtalálhatóak azon programok, amelyek szükségesek az NCLauncher és maga a játék futtatásához. Ezeket töltsük le mindenképp, amennyiben probléma merül fel a launcher indítása/futtatása során.

Amennyiben a Launcher sikeresen elindult, ez a kép fogad majd minket:

Ide kell beírni a korábban megvásárolt felhasználónevet és jelszót, majd a nagy kék gombra kattintani. Ez után egy új ablak fogad majd minket, ahol az Aion gombra kattintva tudunk továbblépni.

Aion

4. A játék letöltése és telepítése

Ha ezzel is megvagyunk, akkor már maga a Launcher fogad minket, ahol még egy apró, ám jelentős dologra oda kell figyelnünk. Az alábbi képen, a pirossal bekeretezett részen, a kis lenyíló ablakban tudjuk kiválasztani, hogy melyik Aion szerverre szeretnénk belépni. A felső sor a Live szerver, míg az alsó sor a Classic szerver. Itt értelemszerűen az alsó sort kell kiválasztanunk.

Aion

Ha kijelöltük az alsó sort, akkor a nagy kék gombra kattintva elkezdhetjük letölteni a játékot. Ha a launcher végzett a letöltéssel, akkor elindulhat a telepítés. A telepítési ablaknál mindig a középső gombra kattintva haladhatunk tovább, míg végül a játék szépen fel nem települ. A játékot a már ismerős nagy kék gomb megnyomásával indíthatjuk el.

5. Angol patch

A játékhoz az angolosítást ezen a linken érhetjük el. Miután letöltöttük a mappákat, nincs más dolgunk, mint megkeresni a helyet, ahová feltelepítettük a játékot és ott az ‘l10n’ mappában található ‘kor’ mappába bemásolni azokat. Innentől kezdve az indulás után az angol patch aktuális állapotától függően angol lesz a kliensünk. A biztonság kedvéért nem árt egy biztonsági másolatot készíteni az ‘l10n’ mappáról.

6. A feketeleves

Van néhány dolog, amit azért nem árt tudni, mielőtt valaki belevág ebbe az egészbe. Az első dolog a hitelesítés. Lehet ugye vásárolni egy hitelesített account-ot, azonban az NCSoft bármikor felkérhet minket egy újabb hitelesítésre. Ez elképzelhető, hogy sosem történik meg, de akár 3 óra játék után is belefuthatunk. Ha ez megtörténik, akkor ismét meg kell adnunk azt az információt, amit az account készítésénél megadtunk. Ez ugye a koreai telefonszám, vagy a bankkártyaszám. Mivel ezekről fogalmunk sincs, így nem tudjuk hitelesíteni a hozzáférésünket ismét. Ezen a ponton véget is ér a móka. Ezt a történetet egyébként korábban már körbejártuk a decemberben érkező Elyon kapcsán is.

A másik probléma az előfizetés. Jelenleg az Aion Classic szerverre bárki felmehet, azonban ha nincs előfizetése, akkor naponta csupán egyetlen óra teljes körű játékélményben részesülhet. Amint az egy órának vége, olyan szinten lekorlátozzák a játékot, hogy az abban eltöltött időnk egyszerűen értelmetlenné válik. A NewGameWay oldalán vásárolhatunk Cash pontokat, amiből elvileg lehetőség van havidíj vásárlására a játékban, de erről még nem találtunk használható információt.

Lényeg a lényeg, legyen mindenki tudatában annak, hogy gyakorlatilag bármikor elvesztheti a hozzáférését a játékhoz és ezzel együtt mindent, amit odáig elért. Sajnos a hírek szerint már elég sok embert már kibannoltak, így mindenki döntse el maga, hogy ennek tudatában megéri-e a befektetett időt, energiát és nem utolsó sorban a pénzt ez az egész.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb