HuaweiOkostelefon

Huawei P40 Pro+ – Élet GMS nélkül

Egy ideje már a Huawei P40 Pro+ készüléket használjuk, ami sajnos hivatalosan nem jutott el Magyarországra, viszont ennek ellenére sok helyen fellelhető. Így fest a Google szolgáltatásoktól-mentes élet.

A HUAWEI P40 Pro+ alapjaiban egy igazán tökéletes okostelefon. Kamerája valóban csúcsminőséget nyújt és a többi teljesítményre sem lehet panaszunk. A telefon 512GB-os tárhelye bőven kielégít minden igényt, és a 8GB RAM is teszi a dolgát. De, most nem is a hardveres részről szeretnénk beszélni, hanem inkább a HMS-es életről és a Google-szolgáltatások hiányáról.

Hogy teljesen őszinték legyünk, a Google-szolgáltatások hiánya nem hagyott akkora űrt, mint amekkorára számítottunk. Mindenre létezik alternatív megoldás, a beépített E-mail rendszer simán importálja a GMAIL-es e-maileket és a GPS-re is bőven akad lehetőség. A Google Maps amúgy simán telepíthető más forrásokból, csak bejelentkezésre nincs opció.

Az AppGallery önmagában sok hasznos alkalmazást kínál, és ezzel nincs is baj. Ami talán problémát okoz, az a gaming. Sajnos számos Google Play-en elérhető játék futtatásához szükséges a Google Play Service jelenléte, és még ha sikerül is más forrásokból telepíteni őket, gyakran fordul elő, hogy egyszerűen nem tudunk bejelentkezni egy adott játékba, még akkor is, ha engedett a Facebook-os csatlakozás.

Jelenleg a legtöbb alkalmazás telepítéséhez az APKPure-t használjuk, ami talán a legjobb forrás, APK-k beszerzésére. A Huawei Petal Search opciója is segíthet az alkalmazások telepítésében, de sajnos ez a rendszer még nem elég fejlett.

Gyakran futunk olyan kommentekbe, hogy Google nélkül értelmetlen megvenni egy Huawei készüléket. Ez azért szerintünk nem így van. A Huawei flagship okostelefonjai, mint például az általunk használt P40 Pro+ kimagaslóan jól teljesítenek, és ha nem lennének az amerikai szankciók, szinte biztos, hogy a piac élére törnének.

A HMS jelen állapotában még nem mondható 100%-osnak, ezt aláírjuk. De, folyamatosan új lehetőségekkel frissül és mivel a Google szolgáltatásait könnyedén lehet pótolni, egyáltalán nem neveznénk használhatatlannak ezeket az okostelefonokat.

Hosszú út áll még a Huawei és a HMS előtt, de szerintünk mindenképp megéri velük tartani. Mellesleg gyakran felbukkan egy új megoldás arra, hogy hogyan telepítsük a GMS-t Huawei és Honor készülékekre, mint például a Googlefier.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb