ElyonHírekMMORPG

Elyon – Lesznek gondok a koreai verzióval

Akit kicsit is érdekel az Elyon, az már tudhatja, hogy december 10-én elstartol a játék Koreában, azonban a világ többi része nem biztos, hogy olyan felhőtlenül tud majd örülni ennek, mint a koreaiak.

Nemrégiben kicsit közelebbről is megismerkedhettünk a játékban rejlő lehetőségekkel, amelyek nagy részét a PvP tartalom teszi majd ki. Sokan már (köztük mi is) előre dörzsölték a markukat, hogy így, vagy úgy, de december 10-én ott lesznek az indulásnál. Nem hiszem, hogy különösebben ecsetelni kéne ennek a módját. Egyszerűen csak vásárolni kell egy koreai account-ot és voila! Ez általában működni is szokott a koreai játékoknál, annak ellenére, hogy náluk bizony személyes adatok szükségeltetnek bizonyos játékokra történő regisztrációnál. Sok évvel ezelőtt sokunknak telt azzal az ideje egy része, hogy koreai KSSN (Korean Social Security Number) számokat keresve próbáltunk meg mondjuk a koreai Silkroad szerverére bejutni. Manapság ez már jóval egyszerűbb folyamat, hiszen vannak olyan oldalak, ahol elvégzik helyettünk a munka nagy részét, és mi egyszerűen csak vásárolhatunk tőlük egy koreai account-ot, szinte bármelyik játékhoz. Nincs ez másképp az Elyon-nal sem, hiszen a neten már most lehet vásárolni kulcsrakész account-okat. Azonban ezúttal némi csavar is került a történetbe.

Elyon

A potenciális probléma

Az Elyon-ra történő regisztrációhoz vagy koreai telefonszámra, vagy szintén koreai hitelkártya számra lenne szükségünk, amivel nem is lenne gond, hiszen a különféle account seller oldalak pont ettől a kényelmetlen problémától szabadítanak meg minket. Azonban a Kakao Games és a Krafton belevitt egy kis csavart a történetbe, hiszen nem lesz elég egyszer visszaigazolni az adatokat, amiket ugye az account seller oldalak megtesznek, mialatt létrehozzák magát az account-ot, hanem véletlenszerűen bármikor kaphatunk egy újabb visszaigazolási felkérést. Ez esetben ismét meg kell adjuk az eredetileg már megadott telefonszámot, vagy hitelkártya számot. Ezt értelemszerűen nem tudjuk megtenni, és van már olyan account seller oldal, ahol külön ki is emelik, hogy ők sem. Innentől kezdve válik az egész játékidőnkbe vetett hitünk ingataggá, hiszen bármikor kaphatunk egy ilyen visszaigazolási kérelmet, és amíg ezt végre nem hajtjuk, nem tudunk majd játszani. Az, hogy ez a kérelem fixen érkezik majd, vagy csak esély van rá, egyelőre számunkra nem világos. Elképzelhető, hogy játszhatunk heteket, hónapokat, anélkül, hogy megzavarnának minket, holmi adategyeztetéssel, de akár az is megtörténhet, hogy a játékba történő belépés után 5 perccel már el is bukunk majd.

Bízzunk benne, hogy a hátralévő egy hónapban születik erre valami jó megoldás és nem kell majd úgy nekimennünk minden ellenfelünknek, hogy bármikor véget érhet a móka.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb