HírekKiemeltPCVideójáték

World of Warcraft – A multiboxing korszak vége

A hónap végén kerül sor a World of Warcraft Shadowlands kiegészítőjének hivatalos kiadására, és míg Azeroth hősei felkészülnek a Shadownlands-re vezető útjukra, a Blizzard bejelentette, hogy változtat az MMORPG szabályain.

Állításuk szerint, miután alaposan tanulmányozták a harmadik féltől származó programok használatának helyzetét, amelyek lehetővé teszik ugyanazon billentyűleütések több kliensen egyszerre történő reprodukálását, azaz a multiboxingot, a csapat arra a következtetésre jutott, hogy az ilyen dolgok hozzájárulnak a botok elterjedéséhez és a játékmenet automatizálásához vezetnek. Úgy döntöttek, hogy ideje betiltani őket.

“Úgy gondoljuk, hogy ez a rendelet a játék és a közösség érdekeit szolgálja.”

Így a multiboxing, amely épp ilyen alapokon működik, a jelenlegi értelemben megszűnik. Érdemes megjegyezni, hogy a fejlesztők nem szabnak korlátozásokat a több fiók egyszerre történő futtatásának lehetőségére, ugyanakkor minden játékklienst külön kell kezelni.

Ez a döntés bizonyára sokak nemtetszését váltja majd ki, ettől függetlenül logikusnak tűnik, hisz valóban sokan rossz célokra használták a multiboxing-ot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb