HírekKiemeltMobiljátékPCVideójáték

Az Activision Blizzard még több mobiljátékot akar

Igencsak úgy fest, hogy az Activision Blizzard még több franchise-t fog elhozni mobil készülékekre. Ezt a rajongók nem feltétlen fogják örömmel fogadni.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a cég nemrégiben elárulta Q3-as bevételeit, és ott kiderült, hogy ezek egy jelentős része mikrotranzakcióból származik. Ebből kiindulva egyáltalán nem okoz meglepetést az a szándékuk, hogy még több mobiljátékot gyártanának.

A Gamasutra nemrég kiadott egy cikket, amiben egy idézet található Daniel Alegre-től. Itt lényegében arról beszél, hogy nagy lehetőség számukra elhozni a már meglévő franchise-okat mobil eszközökre, akár az összeset. A Call of Duty Mobile például remekül teljesített, és több mint 300 millió letöltést ért el.

Az egyelőre nem tiszta, hogy a cég a Blizzard-os címeket is hasonlóan akarja-e kezelni, bár azokból is egyre több elérhető okostelefonokon, mint például a Hearthstone, és a közelgő Diablo Immortal.

A mobilos játékok általában Ázsiában teljesítenek a legjobban, és gyakran jönnek ki olyan játékok, amik hozzánk el sem jutnak, de az Activision Blizzard esetében ez szerencsére kizárható. Daniel Alegre hozzátette, hogy Mexikó és Brazília is szerepel az öt legtöbb profitot és telepítést hozó országok listáján.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb