Hírek

Az NCSoft nevet változtat és ablakot nyit a jövőbe!

Nemrégiben szivárgott ki a hír, hogy az NCSoft kérelmet nyújtott be a hatóságok felé egy új cég alapítása okán, melynek neve egyszerűen csak NC lesz.

Ahogyan ilyenkor lenni szokott rögtön megindultak a találgatások, hogy biztosan csak egy egyszerű névváltoztatásról van szó. Ezt megerősíteni látszik az a tény is, hogy a cég új logóján már nem szerepel a Soft kifejezés.

Az NCSoft leginkább különféle szoftverek fejlesztésével indult útjára még 1997 tájékán, így nem igényelt külön magyarázatot a cég neve. Ezt a tevékenységi körét azonban mára már más szektorok vették át, így teljes mértékben érthető, hogy váltani szerettek volna (így 23 év után). Az új név és logó egyúttal valami új kezdetét is jelentheti a cég életében, de nem utolsó sorban egy erőteljes üzenet is lehet az üzleti világnak. A teljes átállás várhatóan még 2021 szeptembere előtt bekövetkezhet.

Természetesen az internet rögtön rászállt az új névre és felmerült a kérdés, hogy vajon mit is takarhat az NC név. Különféle szellemes találgatások születtek, mint például a No Content, No1Cares – Door to failure, Need Cash, Neverending Cashshop, No Change – Window to the Store, No Costumers, vagy a Now Cellphones, utalva az egyre inkább a mobiljátékok irányába történő váltáshoz. Ebben egyébkén jól döntött a cég, hiszen jelentősen nagyobb hasznot hajtanak a cégnek a mobiljátékok, mint bármelyik PC-s játékuk.

NCSoft

A cég nevével kapcsolatban talán az lehet az igazság, hogy az egyik legelső program, amit megírtak, az egy NC HTML Editor volt (Numberical Code Editor).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb