HírekPCVideójáték

Elyon: Vajon működhet a Buy-to-Play rendszer az MMORPG-nél?

Nemrég kiderült, hogy az Elyon címen érkező MMORPG Buy-to-Play lesz és december 10-től lesz elérhető. Ez a döntés sok lehetőséget hoz magával.

Az eredetileg Ascent: Infinite Realms néven induló, majd Elyon-ra átnevezett MMORPG sok ember figyelmét felkeltette az eredeti bejelentésnél, sőt akkoriban ki is próbáltuk a koreai verziót. Sajnos mostanában, illetve már egy jó ideje, nem sok ígéretes PC MMORPG kerül kiadásra, és abban sem vagyunk teljesen biztosak, hogy az Elyon változtat ezen a tendencián. Mindenesetre, az akár egy pozitívum is lehet, hogy a Black Desert-höz hasonlóan, a Kakao Games ezt a játékot is B2P rendszerben adja ki.

Ez persze sokakat el is ijeszthet, hisz megszoktuk már a jó öreg F2P MMO-k tömkelegét, és nem feltétlenül akarunk vakon megvenni egy MMORPG-t, ami bármikor bedőlhet (lásd Bless). Viszont a B2P rendszer gyakran nagyobb minőséget is hoz magával, és talán kicsit hátráltatja a botok invázióját. Emellett, egy havidíjas MMORPG hosszútávon sokkal több pénzt vesz el tőlünk, főleg ha a kiegészítőkért is fizetni kell.

Az Elyon nagyon sok változtatáson esett át az A:IR óta, hisz az eredeti játék nagyon sok kritikát kapott harcrendszere miatt. Reméljük ez az újjászületett MMORPG hasonlóan lesz kecsegtetőbb, mint ahogy azt a Final Fantasy XIV-nél láthattuk, ami szintúgy kapott anno egy teljes átalakítást.

Izgatottan várjuk a decemberi megjelenést.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb