HuaweiOkostelefon

Huawei Mate 40 Pro – Érdemes rá figyelni

A Huawei Mate 40 Pro az év egyik legígéretesebb okostelefonja lehet, és talán hamarosan hozzánk is eljuthat.

Mielőtt belemennénk a telefon részleteibe, érdemes megemlíteni magát a küllemet, ami tényleg szinte tökéletesre sikeredett. A telefon hátlapja meglehetősen szemrevaló, és nem csupán egy unalmas színű eszközt kapunk a kezünkbe, hanem egy olyan egyedi megjelenést, ami fénytől függően változik. Ez egy igazán gyönyörű okostelefon.

De, most vágjunk bele a technikai részletekbe, hisz a Mate 40 Pro pont az a telefon, ami bátran villoghat képességeivel. A 6,76″-os kijelző mintegy 2772×1344 pixeles felbontásra képes, ami nem mellesleg AMOLED, tehát gyönyörű élénk színekre számíthatunk. És, az is fontos tényező, hogy a kijelző 90Hz-es frissítési rátával bír. Ez tökéletes a mindennapi használatra, és talán az akkumulátort sem terheli le annyira, mint egy 144Hz-es panel.

A Huawei egyáltalán nem volt szerény a Mate 40 Pro hardver részlegén. A Kirin 9000-es 5G processzor minden álmunkat valóra váltja, és ehhez kapunk 8GB RAM-ot, 256GB belső tárhelyet, valamint egy 4,400 mAh-s akkumulátort. Az akksi talán az egyetlen, ami kicsit szemet szúr, hisz bőven ráfért volna egy 5,000mAh-s. Az akkumulátort megdöbbentően gyorsan tölti fel a 66W-os vezetékes, vagy az 50W-os vezeték nélküli töltés.

A Huawei-nél szinte már trenddé vált, hogy a P széria a fotózás terén hoz erősítést, míg a Mate széria inkább videózásban erős. Nos, a Mate 40 Pro ezúttal mindkettőben remekül teljesít. A telefon kapott egy 50MP-es Ultra Vision kamerát, egy 20MP-es Cine kamerát, ultrasszéles lencsével, valamint egy 12MP-es periszkopikus telefotó kamerát, ami 5x optikai zoom-ot produkál. A Mate 40 Pro 50x-es maximális zoom-ra képes.

Már csak egy dolog maradt, amit sajnos minden Huawei telefonról szóló cikkben fellelhetünk. Ez nem más, mint a Google szolgáltatások hiánya. De, mi most nem fogjuk ugyanezt elkövetni, hiszen a telefon annyi izgalmas tulajdonsággal bír, hogy simán nélkülözhető az a pár dolog, amit nem kapunk meg a HMS-en keresztül. Na és persze azt se felejtsük el, hogy mindig van megoldás arra, hogy beszerezzük az összes szükséges alkalmazást más forrásokból, mint például az APK Pure-ról.

Reméljük, hogy a Huawei Mate 40 Pro még idén eljut hozzánk is, hiszen egy igazán tökéletes eszközt sikerült a Huawei-nek alkotnia.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb