NVIDIAPC

Beszéljünk az Nvidia RTX 3070-ről

Az Nvidia RTX 3070 egy igazán különleges teremtmény, lévén, hogy szinte a korábbi RTX 2080 Ti árának nagyjából feléért ugyanazt a teljesítményt kaphatjuk.

Ez a tény már önmagában elég ahhoz, hogy bevonzza figyelmünket, hiszen manapság az új AAA játékok igencsak nagy gépigénnyel érkeznek. Az RTX 3070 egy remek videókártya 4K és 1440p élményhez egyaránt. Tökéletes választás például azoknak, akik korábban a GTX 1070-et választották, de persze kérdéses, hogy vajon nem fogja-e túlszárnyalni az AMD RX 6800-as kártyája.

Az RTX 3070 tehát nagyjából megegyezik az RTX 2080 Ti-vel, talán egy hajszálnyit gyorsabb, de ez valószínűleg nem észrevehető (2-3 FPS különbség). A kártyának viszonylag alacsony táp igénye van, ez 650W-ot takar.

A GTX 1070-hez képest sokkal több játékot bír futtatni ultra beállításokkal 4K-n, bár azért gyakran kerülhetünk vele olyan helyzetekbe, ahol már egy RTX 3080-ra lenne szükségünk a maximális élményhez.

Mindenesetre, az Nvidia RTX 3070 remek választás lesz azoknak, akik nem akarják teljesen lepusztítani pénztárcájukat, de mégis igénylik a high-end minőséget. És, ha már kezditek úgy érezni, hogy ideje váltani kártyát, akkor érdemes ezt a remek terméket figyelemmel követni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb