HírekHuaweiKiemeltOkostelefon

Az Egyesült Államok engedélyezi egyes chipek eladását a Huawei-nek

Úgy tűnik, hogy az amerikai hatóságok egyre több társaságnak engedik, hogy chipeket adjon el a Huawei számára, de azzal a feltétellel, hogy azokat nem használják a vállalat 5G termékeiben. Bár a szankciók így is hatással lehetnek az 5G eszközök iparágára, az okostelefon-üzlet esélyt kap a felépülésre.

A Financial Times felhívja a figyelmet arra, hogy amióta a Huawei tavaly felkerült az amerikai tiltólistára, több mint 300 vállalat kért engedélyt, és ezeknek mintegy harmadát el is fogadták. Az Intel és az AMD a jóváhagyottok közé tartozik, és az Intel továbbra is szállított processzorokat a Huawei felhőalapú üzleti szervereihez. A májusi második szankcióhullám után a társaság elkezdte gyűjteni a távközlési üzletágához szükséges chipeket.

Bonyolultabb az okostelefon-üzlet helyzete, amely a vállalat bevételeinek több mint felét hozza. Augusztusban az Egyesült Államok szigorúbb szankciókat jelentett be, amelyek nemcsak a Huawei-t akadályozták meg a Kirin-chipek gyártásában, hanem a MediaTek-hez hasonló vállalatokat is blokkolták abban, hogy kész megoldásaikat eladják a kínaiaknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

'Fel a tetejéhez' gomb